Kakaový koláč s mascarpone a piškótami, ktorý musíte vyskúšať!

Budete potrebovať:

Na cesto:

  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • ½ hrnčeka hladkej múky
  • 2 balíčky čokoládového pudingu
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 6 ks vajec
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 10 polievkových lyžíc vlažnej vody
  • štipka soli

Na krém:

  • 50 ml 33%nej smotany na šľahanie
  • 500 g mascarpone
  • Cukor podľa chuti

Na zlepšenie chuti:

  • Maliny
  • Malinový sirup
  • Malinový džem

Postup:

  1. Vyberieme si 2 misky. Do jednej rozdelíme bielka od žĺtku a pridáme štipku soli. Ingrediencie spolu vyšľaháme na tuhý sneh. Do druhej misky dáme žĺtka a vymiešame ich spolu s cukrom.
  2. Do vzniknutej žĺtkovej zmesi pridávame postupne vlažnú vodu, pudingové prášky, kakao a hladkú múku. Na záver pridáme prášok do pečiva a následne opatrne vmiešame sneh, ktorý sme si urobili v druhej miske.
  3. Zapneme rúru na 180 stupňov a necháme ju rozohriať. Na plech dáme papier na pečenie a pripravené cesto vylejeme. Pečieme približne 25 – 30 minút.
  4. Popri tom, ako sa koláč pečie, si v miske roztlačíme maliny, pridáme malinový sirup a malinový džem. Týmto budeme potierať korpus.
  5. Vymiešame šľahačku do polotuha a po lyžiciach pridávame mascarpone. Záleží od vašej chuti, či preferujete sladšie alebo nie. Ak máte radi sladké krémy, tak pridajte cukor podľa chuti. Vymiešaný krém si odložíme bokom.
  6. Upečený koláč vyberieme z rúry a hneď otočíme, aby sme stiahli z koláča papier na pečenie. Na horúci koláč natrieme malinovú zmes a necháme vychladnúť.
  7. Krém rozdelíme na polovicu. Jednou potierame korpus a na vrch dáme piškóty, ktoré namočíme v malinovom sirupe, ktorý zmiešame s vodou. Rovnomerne ich poukladáme a na vrch dáme druhú polovicu krému. Krém na vrchu uhladíme a posypeme kakaom.
  8. Teraz prichádza na rad najťažšia čas, počkať kým koláč stuhne, najlepšie do ďalšieho dňa. Dobrú chuť!

 

Najnovšie články

Podobné články