Najlepší koláč s ovocím – Tvarohový cheesecake

Obľubujete koláče s ovocím, ale neviete sa rozhodnúť, ktorý koláč upiecť? Vyskúšajte tento tvarohový cheesecake s lesným ovocím a neoľutujete!

Tvarohový cheesecake s ovocím

Budete potrebovať:

Na korpus:

  • 150 g maslových sušienok
  • 90 g roztopeného masla

Na krém:

  • 750 g tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 ks vajec
  • 140 g práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice vanilkového pudingu (Zlatý klas)
  • 1 až 2 kvapky vanilkovej esencie

Postup:

  1. Ako prvé si nachystáme sušienkové cesto. Rozmixujeme sušienky a pridáme zmäknuté maslo. Vypracujeme si hmotu, ktorú natlačíme na dno tortovej formy s priemerom 23 cm, ktorú sme si dopredu vystlali papierom na pečenie. Zapneme rúru na 170 stupňov a sušienkové cesto pečieme 10-15 minút. Vyberieme a necháme ho vychladnúť.
  2. Medzi tým ako pečieme sušienkové cesto si pripravíme tvarohovú zmes. Tvaroh a kyslú smotanu vymiešame metličkou a následne pridáme vajcia, cukor, zlatý klas a vanilkovú esenciu. Tento hladký krém nalejeme na vychladnutý korpus. Dôležité je dať na spodok rúry plech s vodou, aby cheesecake nesplasol a vložíme ho do vyhriatej rúry, kde ho pečieme na 150tich stupňoch približne 40-50 minút. Keď je cheesecake upečený, tak pootvoríme dvierka na rúre a necháme ho v rúre ešte 30 minút.
  3. Rozmrazíme lesnú zmes a pridáme do nej podľa chuti cukor, prípadne iné sladidlo a na miernom ohni necháme variť 3 minúty. Precedíme a do šťavy z ovocia prilejeme 100 ml vody, v ktorej sme si rozmiešali 3 polievkové lyžice zlatého klasu. Uvaríme do zhustnutia a následne pridáme precedené ovocie. Zmes necháme chvíľu vychladnúť, treba dať pozor, aby zmes nebola studená, lebo sa bude ťažko nalievať na cheesecake.
  4. Hotový cheesecake dáme na noc do chladničky, aby poriadne stuhol. Dobrú chuť!

Najnovšie články

Podobné články